Εκπαιδευτική εκδρομή της Α΄ Λυκείου στα Τρίκαλα

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ -ΜΕΤΕΩΡΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΕΛΑΤΗ - ΠΕΡΤΟΥΛΙ

Κατά το διάστημα 30-3-17 έως 2-4-17 πραγματοποιήθηκε η τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών της Α΄ Λυκείου με προορισμό τα Τρίκαλα – Μετέωρα –Καλαμπάκα- λίμνη Πλαστήρα- Ελάτη – Περτούλι.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε τις παρακάτω δραστηριότητες:

1Η ΗΜΕΡΑ

Άφιξη στην πόλη των Τρικάλων και επίσκεψη-ενημέρωση στο ΚΠΕ Τρικκαίων-Περτουλίου. Επίσκεψη - ξενάγηση στο Μουσείο Τσιτσάνη και στα οθωμανικά λουτρά – φυλακές. Απογευματινή περιήγηση-ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης: γέφυρες του Ληθαίου ποταμού, φρούριο του Ιουστινιανού, συνοικία Βαρούσι, Κουρσούμ Τζαμί.

2Η ΗΜΕΡΑ

Επίσκεψη στον ιερό βράχο των Μετεώρων, στο σπάνιο αυτό γεωλογικό φαινόμενο, ξενάγηση στα μοναστήρια Μεγάλο Μετέωρο και Αγίου Στεφάνου και περιήγηση στην Καλαμπάκα. Επίσκεψη στο Μουσείο φυσικής ιστορίας και μανιταριών της Καλαμπάκας. Απογευματινή ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο Ασκληπιείου στα Τρίκαλα.

3Η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση για τη Λίμνη Πλαστήρα ( Ταυρωπού). Διέλευση από τα γραφικά χωριά, επίσκεψη στην Ι. Μ. Παναγίας Πελεκητής, άφιξη στο φράγμα της λίμνης Πλαστήρα, στάση στο Λαμπερό για καφέ και περίπατο στις όχθες της λίμνης. Βόλτα στην πόλη της Καρδίτσας στο πάρκο του Παυσίλυπου και τη σκεπαστή δημοτική αγορά.

4Η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση για την Πύλη Τρικάλων με το μονότοξο γεφύρι της Πόρτας, κτισμένο το 15ο αι. Επίσκεψη-ξενάγηση στο βυζαντινό ναό Πόρτα Παναγιά του 14ου αι. Ανάβαση στο γραφικό χωριό Ελάτη και το Περτούλι με την όμορφη διαδρομή μέσα στα έλατα. Μεσημεριανό φαγητό, βόλτα για καφέ στη Λάρισα και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη.

Οι συνοδοί καθηγητές (Τρυφωνίδου Μαρία, Μαντίκου Ναυσικά και Σταυρούσης Δημήτρης) θέλουν να ευχαριστήσουν τις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετείχαν για την υποδειγματική τους συμπεριφορά και την εξαιρετική τους συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

1
2
3
4
5
6
7
1/7 
start stop bwd fwd