Εργαστήριo Φυσικών Επιστημών

Το 2ο Γενικό Λύκειο Αμπελοκήπων διαθέτει πλήρες εργαστήριο φυσικής και χημείας. Ο εξοπλισμός του εργαστηρίου θεωρείται επαρκής σε ότι αφορά τα μαθήματα φυσικής , χημείας ,βιολογίας και των τριών τάξεων.        

 

 

Το εργαστήριο λειτουργεί στα πλαίσια των παραπάνω σχολικών μαθημάτων και η χρήση τους επιτρέπεται στους μαθητές του σχολείου με την παρουσία πάντοτε των υπεύθυνων καθηγητών προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ζημιές ή ατυχήματα. Επιπλέον ο χώρος διαθέτει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και πληρεί όλες τις προδιαγραφές ενός επιστημονικού εργαστηρίου, πάντα σε σχέση με την Ε.Ε.

     Όσον αφορά το μάθημα της χημείας , το εργαστήριο διαθέτει :

Ειδικούς πάγκους χημείας για τα ανάλογα πειράματα , απαγωγούς αερίων, όλες τις χημικές ουσίες και τα χημικά υλικά που απαιτούνται καθώς και όλα τα όργανα πειραματικών διατάξεων.

     Ενώ για το μάθημα της φυσικής χρησιμοποιούνται : γεννήτριες συχνοτήτων, παλμογράφους, φασματογράφους, φασματοσκόπια, πολύμετρα, τροφοδοτικά, άπειρες τροχαλίες, μαγνητικούς αναδευτήρες, μεγάλα αμπερόμετρα, εώς και σύστημα multi lock με αισθητήρες χρόνου, δύναμης, ραδιενέργειας, ακτινοβολίας, και απόστασης .Επίσης περιέχει ζυγό ακριβείας, όλα τα σύνεργα για την μηχανική κίνηση, ηλεκτρονικά θερμόμετρα και πολλά άλλα?

     Τέλος υπεύθυνη καθηγήτρια του συγκεκριμένου χώρου είναι η κα. Καραλή Ελισάβετ, καθηγήτρια Βιολογίας.